Miholjski susreti sela i ove godine uz podršku resornog ministarstva

Autor: uzice.rs
09. Jul 2023
Miholjski susreti sela i ove godine uz podršku resornog ministarstva

“Ovogodišnji, treći po redu Miholjski susreti sela šansa su da pokažemo jedno novo lice Srbije – gostoljubivo, nasmejano, tolerantno, spremno na takmičenje, ali i da se pobedniku čestita”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, posle potpisivanja ugovora sa predstavnicima 95 lokalnih samouprava. Njima su pripala sredstva po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ u 2023. godini. Manifestacija će, po treći put, biti održana i u Užicu, a ugovor vredan 500 hiljada dinara potpisao je član Gradskog veća Miodrag Petković.

Posle uspešno organizovanih “Miholjskih susreta sela” najpre u Kremnima, pa u Lunovom Selu, ove godine manifestacija će biti održana u Zlakusi. Nastupi pevačkih grupa, KUD-ova, prezentacija starih zanata i izložba proizvoda domaće radinosti, sportske discipline, kao i takmičenje dece u recitovanju, pisanju pesama i slikanju motiva sela obeležiće surete užičkih sela uz pehare, medalje i nagrade za učesnike takmičarskog dela programa.

Za dve godine ovi susreti okupili su 1.800 sela i 250.000 učesnika i posetilaca, a ove godine u selima širom Srbije, očekuje se rekord sa 170.000 učesnika i posetilaca.

Naslovna fotografija preuzeta sa www.uzice.rs