Ministar turizma u poseti Zlatiboru i Gold gondoli

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
19. Decembar 2022
Ministar turizma u poseti Zlatiboru i Gold gondoli

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, boravio je na Zlatiboru gde je razgovarao sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem i predstavnicima lokalne samouprave o turističkim potencijalima najposećenije planine u Srbiji, kao i o planovima za narednu godinu. U toku posete, obišao je Turističku organizaciju Zlatibor, Kulturni centar Zlatibor i vozio se Gold gondolom.

Tokom razgovora sa predsednikom opštine ministru su predstavljeni planovi Opštine Čajetina za narednu godinu kao i projekti koji su tek u planu, među kojima je izgradnja još jednog kraka gondole od međustanice na Ribničkom jezeru ka Čigoti . Stamatović je najavio da će na Zlatiboru biti izgrađeno 20 sprotskih terena po svetskim standardima gde će moći da treniraju fudbaleri iz najpoznatijih klubova, kao i golf tereni u koje će biti
uloženo oko 700 hiljada dolara. Tokom vožnje gondolom ministru je predočeno da je sledeće godine u planu uređenje pešačkih i biciklističkih staza kojima će turisti moći da stignu od početne stanice gondole do međustanice.

Ministar Memić je zaključio da bi na Zlatiboru trebalo ponovo aktivirati Kancelariju za mlade kako bi se omladinski turizam podigao na viši nivo kroz zajednički projekat resorno.