MOSI počinje atletskim trkama i fudbalskom utakmicom Užice-Čajetina

09. Jul 2024
MOSI počinje atletskim trkama i fudbalskom utakmicom Užice-Čajetina

Grad Užice će od 10. do 14. jula biti domaćin 59. MOSI kada će ugostiti preko 2500 sportista sa tromeđe tri države, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Svečano otvaranje zakazano je za 10. jul na stadionu Radomir Antić od 18 časova. U 19,45 predviđene su atletske trke na 800m u obe konkurencije, a od 20 časova počeće fudbalska utakmica u kojoj će Užice odmeriti snage sa komšijma iz Čajetine.

U basketu 3×3 kod muškaraca Užice će u grupi A igrati sa Čajetinom, Sevojnom i Kolašinom, a ukupno će biti četiri grupe. Kod dama takođe u grupi A domaći sastav če igrati sa Novom Varoši i Priejpoljem.

U muškoj košarci Užice je u grupi A sa Bajinom Baštom, Ivanjicom i Sjenicom, dok je Sevojno u grupi D sa čajetinom, Višegradom i Goraždem. Košarkašice Užica su u grupi sa Sevojnom i Pljevljima.

Odbojkaši Užica igraće sa Bajinom Baštom, Lučanima, Tutinom i Fočom, a odbojkašice sa Ivanjicom i Sjenicom. . Muška ekipa u odbojci na pesku igraće u grupi B sa Sevojnom i Bijelim Poljem, dok će ženska ekipa biti u gurpi C sa Višegradom, Novom Varoši i Požegom.

Rukometaše očekuju dueli sa Prijepoljem i Pljevljima, dok će u stonom tenisu Užice biti u grupi C sa Požegom, Ariljem i Prijepoljem, a Sevojno u grupi B sa Novom Varoši, Novim Goraždem i Višegradom. Teniseri Užica će u grupi B igrati sa Bajinom Baštom, Bijelim Poljem i Fočom.

Vaterpolo turnir obuhvatiće Užice, Sevojno, Čajetinu, Požegu i Lučane. U malom fudbalu Užice će u grupi B igrati sa Čajetinom, Mojkovcem i Novim Goraždem.

Prijavljene su reprezentacije opština učesnica iz: Arilja, Bajine Bašte, Zubinog Potoka, Ivanjice, Kosjerića, Lučana, Ljubovije koja prvi put uzima učešće, Nove Varoši, Novog Pazara, Požege, Priboja, Prijepolja, Sevojna, Sjenice, Tutina, Čajetine i Užica (Srbija), Berana, Bijelog Polja, Kolašina, Mojkovca, Plužina, Pljevalja (Crna Gora), Višegrada, Novog Goražda, Foče, Čajniča, Rudog, Rogatice, Sokolca (Republika Srpska) i Goražda (Fedeacija Bosne i Hercegovine).

Prijavljena je 321 ekipa, 99 u ženskoj 222 u muškoj konkurenciji.

Prema rečima Dragiše Kuzmanovića generalnog sekretara Sportskog saveza Užice, domaćinstvo MOSI smo dobili još 2019. godine na skupštini MOSI u Novoj Varoši i tog trenutka grad je bio spreman da organizuje jedne od najboljih igara u istoriji.

“Apsolutno smo spremni da dočekamo više od dve hiljade sportista službenih lica, takmičara, novinara, na svim borilištima u Velikom parku, na Gradskom stadionu, halama, biciklističkim i planinarskim stazama, Gradskom bazenu…. Potrudili smo se da sve terene sredimo i nabavimo neophodnu opremu, tako da igre mogu da krenu. Pozivam sugrađane da isprate svečano otvaranje, više od 1000 sportista proći će kroz defile i predstaviti svoje gradove. Nakon otvaranja održaće se dve atraktivne atletske trke na 800 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji gde će učestvovati najbolji atletičari iz Srbije. U 20 časova igra se prva utakmica između Užica i Čajetine”.

Fotografije u tekstu preuzete sa www.uzice.rs