Most pristupačan svima

10. Avgust 2016
Most pristupačan svima

Do kraja avgusta završiće se radovi na popločavanju starog železničkog mosta mosta, nakon čega će početi izrada platforme, lifta od ulaza u hidrocentralu do mosta i izrada platoa. Tako će šetalište kanjonom Đetinje postati pristupačno i invalidnim licima, zatim roditeljima sa kolicima za decu i starijim Užičanima.

Kompletan projekat bi trebalo da bude završen do kraja ove godine.

Inače, projekat izgradnje platforme i uređenja Starog železničkog mosta finansiraju Grad Užice i Ministarstvo pravde Republike Srbije. Ukupna vrednost projekta je veća od 8, 8 miliona dinara. Iz gradskog budžeta je opredeljeno oko pet miliona dinara, dok je Ministarstvo pravde od sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za ovaj projekat opredelilo 3, 7 miliona dinara. http://uzickarepublikapress.rs/region/kazne-za-krivicno-gonjenje-pomazu-invalidima/

Izvođač radova je užičko javno preduzeće Stan.

Za ulaganje u uređenje šetališta i kompleksa plaže gradsko rukovodstvo opredelilo se pre dve godine na inicijativu ljubitelja plaže i poklonika zdravih stilova života. Od tada do danas za ovu investiciju utrošeno je oko 15 miliona dinara budžetskih sredstava. Najveći deo novca otišao je za asfaltiranje i osvetljenje samog šetališta, kao i za rasvetu u tunelima, ali i česmu kod velike brane, prateće staze, klupe i rekonstrukciju mostova na ovom potezu, naveo je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković.

Rok za završetak danas započetih poslova uređenja starog železničkog mosta na Plaži, na kome su angažovani radnici JP Stan, je do kraja ove kalendarske godine.