„Mudrosti starih za iskustva mladih“

Autor: uzickarepublikapress.rs
05. Oktobar 2022
„Mudrosti starih za iskustva mladih“

Udruženje „RAZVOJ UE“ raspisuje literarni konkurs na temu „Mudrosti starih za iskustva mladih“. Konkurs traje od 5. do 25. oktobra 2022. godine.Na konkurs se mogu prijaviti učenici od I do IV razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Užica i opštine Sevojno.


Cilj konkursa koji se simbolično raspisuje tokom trajanja Dečje nedelje, a u mesecu oktobru koji se obeležava kao mesec solidarnosti sa starim osobama, je da kod učenika podstakne razmišljanje i stvaralaštvo na temu položaja starih u neposrednom okruženju i uopšte u društvu. Ovo je i način da povežemo dve najosetljivije grupe u našem društvu- decu i stare i tako dodatno utičemo na razvijanje tolerancije među onima koji su stvarali i populacijom kojoj ostavljamo grad u budućnosti.


Svi radovi moraju sadržati sledeće podatke o učeniku:
• ime, prezime, razred i odeljenje učenika,
• naziv i adresu škole,
• ime i prezime profesora razredne nastave,
• kontakt telefon profesora razredne nastave i mejl adresu škole.

Radove slati nepotpisane, otkucane ili pisane rukom. U posebnoj, pratećoj koverti uneti sve tražene podatke o autoru i sve zajedno poslati (zalepljeno) u jednoj koverti zaključno sa 25. oktobrom 2022. godine na adresu

Udruženje „RAZVOJ UE“
Stevana Mokranjca 10
31 000 Užice
Sa naznakom ZA LITERARNI KONKURS

Radovi će biti šifrirani, a zatim pregledani od strane profesora razredne nastave, profesora metodike srpskog jezika sa Pedagoškog fakulteta i jednog novinara lokalnih medija.

Pobednici konkursa biće proglašeni 20. novembra 2022. godine na Svetski dan deteta.


O vremenu dodele zahvalnica i nagrada svi učesnici i pobednici konkurs biće naknadno blagovremeno obavešteni.
Autori tri najbolje priče dobiće zahvalnice i prigodne poklone, a svim učesnicima biće uručene zahvalnice. Sve priče koje budu ispunile uslove konkursa i odgovorile na temu, biće objavljene na portalima www.vodiczastare.rs i www.uzickarepublikapress.rs čiji osnivač je Udruženje „RAZVOJ UE“ koje i pokreće literarni konkurs.

Projekat „Mudrosti starih za iskustva mladih“ u okviru koga se realizuje i literarni konkurs podržao je Grad Užice kroz Programe organizacija civilnog društva za 2022. godinu.