Na dečju stomatologiju stigla nova stolica

11. Decembar 2019
Na dečju stomatologiju stigla nova stolica

Nakon 30 godina u Službu dečje i preventivne stomatologije Centra za majku i dete stigla je nova stomatološka stolica sa neophodnim priključcima kupljena budžetskim sredstvima grada Užica od oko pola miliona dinara. Zahvaljujući novoj opremi služba će ubuduće biti efikasnija jer će lekari raditi u dve smene.

Trenutno o zdravlju zuba najmlađih brine osam lekara,od kojih je pet specijalista, dok su troje lekari opšte stomatologije. Osim pri Centru za majku i dete stomatološke ordinacije aktivno rade i u svim osnovnim školama u gradu, istakla je Jovanka Dražić, načelnica Službe dečje i preventivne stomatologije. Ona je pozvala roditelje da budu partneri lekarima u brizi za zdravlje zuba svoje dece.

U planu su i nova ulaganja u narednom period, istakao je gradonačelnik Tihomir Petković, podsećajući da se poslednje tri- četiri godine iz gradskog budžeta u Zdravstveni centar prosečno ulaže  oko  pet miliona dinara godišnje za dolaske stručnjaka i nabavku opreme, a deo sredstava izdvojen je i za Dom zdravlja za nabavku ambulantnih i putničkih vozila. Petković je rekao da je ove godine uloženo 5,6 miliona dinara za zdravstvu zaštitu, dok je u budžetu za narednu godinu planirano pet miliona za Zdravstveni centar Užice.

Dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice zahvalio se predstavnicima grada za ulaganja u zdravstvo sa ciljem podizanja kvaliteta usluga, izražavajući očekivanje da se i ubuduće sredstva usmere za pobošljanje usluga najmađe populacije.