Na području Prijepolja vanredna situacija, struja stigla u večernjim satima

27. Februar 2023
Na području Prijepolja vanredna situacija, struja stigla u večernjim satima

Nakon 24 sata uže gradsko jezgro i nekoliko prigradskih naselja u Prijepolju dobili su struju. Na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije, na teritoriji cele opštine proglašena je vanredna situacija u Prijepolju zbog snežnih padavina.

Kako su za naš portal istakli iz Ogranka Elektrodistribucije Užice zbog velikog nevremena, praćenog jakim vetrom i obilnim snegom, došlo je do većeg broja kvarova na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži u Zlatiborskom okrugu i na području Ogranka Elektrodistribucije Užice. Najveći problemi sa snabdevanjem su na području opštine Prijepolje, zbog višestrukog ispada visokonaponskih 110 kV vodova Elektromreže Srbije, nastalih usled vlažnog snega.

Problema sa snabdevanjem je bilo i na području Zlatibora, gde je veliko nevreme u više navrata izazvalo ispade dve napojne trafostanice naponskog nivoa 110 kV. Sve raspoložive ekipe Ogranka Elektrodistribucije Užice sa ekipama Elektromreže Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju kvarova. Poseban problem ekipama na terenu prave smetovi i neprohodni putevi, što usporava njihov rad na terenu.