Nagrade za učenice OŠ “Dušan Jerković”

31. Januar 2023
Nagrade za učenice OŠ “Dušan Jerković”

Učenicama OŠ „Dušan Jerković“ koje su na literarnom konkursu “Mudrosti starih za iskustva mladih” osvojile drugo mesto Vanja Cvejović, IV-4 razred i koje su pohvaljene Ljubica Stevanović (IV3 ) i Lenka Simić (III-5 ) predsednica Udruženje “RAZVOJ UE” koje je organizator konkursa uručila je poklon knjige.

U prisustvu učiteljica Dragice Đurović i Ivane Milenković i direktorke škole Mirjane Maksimović nagrađene učenice su pročitale radove koje su poslale na literarni konkurs koji je trajao od 5. do 25. oktobra prošle godine. Vanja, Ljubica i Lenka su istakle da im je tema bila zanimljiva i da su želele da prenesu  iskustva i iznesu mišljenja o svojim bakama i dedama.

Na literarnog konkursa pod nazivom „Mudrosti starih za iskustva mladih“ koji je po prvi put organizovan prošle godine stiglo je 29 radova učenika od I do IV razreda osnovnih škola Dušan Jerković, Stari grad, Slobodan Sekulić i Miodrag Milovanović Lune sa sedištem u Karanu, i učenika ove škole u Trnavi, Lunovom selu i Ribaševini.

Prvo mesto je osvojila Nevena Stanojević, II razred OŠ „Miodrag Milovanović- Lune“- Karan

Drugo mesto Vanja Cvejović, IV-4 razred OŠ „Dušan Jerković“ Užice

Treće mesto Nevena Milovanović, IV razred OŠ „Miodrag Milovanović“ IO Ribaševina

Pohvaljeni su i radovi učenica Staše Stančić (II razred OŠ „Miodrag Milovanović Lune“-Karan), Ljubice Stevanović (IV3 OŠ „Dušan Jerković“- Užice) i Lenke Simić (III-5 OŠ “Dušan Jerković-Užice)


Radove je pregledao žiri u sastavu prof. dr Ljiljana Kostić, profesorka Književnosti sa metodikom nastave Pedagoškog fakulteta u Užicu, Milena Gudurić, profesorka razredne nastave u OŠ „Nada Matić“ i Biljana Kuzmanović, predsednica Udruženja „RAZVOJ UE“.