Najbolji radovi o majci

16. Decembar 2017
Najbolji radovi o majci

Proglašeni pobednici 15. litetarnog konkursa za srednjoškolce koji povodom Materica, organizuje mesni odbor Kola srpskih sestara iz Užica.  

skup

Foto–S.Vasiljević

Cilj konkursa čija tema je “Majka” je negovanje lepe reči, ali i porodičnih vrednosti na koje nas podsećaju hrišćanski praznici Materice, Detinjci i Oci koji prethode Božiću. Svaki učesnik je mogao da odredi naslov rada, a naš predlog je bio “Iz te reči progovara istina“.

Na konkurs je stiglo 30 radova iz pet užičkih srednjih škola:Užičke gimnazije, Ekonomske škole, Medicinske škole, Tehničke škole i TŠ „Radoje Ljubičić“.

Radove su ocenjivale Biljana Grujičić, predsednica žirija, profesorka srpskog jezika i književnosti u  Užičkoj gimnaziji, novinarka Milica Turudić i Biljana Davidovski iz Narodne biblioteke Užice.

Jovani Penezić, učenici Gimnazije ovogodišnjoj i prošlogodišnjoj pobednicu koja je ponela nagradu “Bojana Krejović” majka je najveći oslonac u životu kojoj uvek može da se obrati i zato joj je najupečatljivija figura u životu. Ljubav, radost i sreća su asocijacije za majku, kaže pobednica.

Drugo mesto pripalo je učeniku Medicinske škole Aleksi Blagojeviću.

Treće plasirana Lidija Karganović učenica Ekonomske škole kaže da je majka osoba koja zna i čuva sve tajne. Iako je mnoštvo reči i osećanja koja opisuju majku, uspela sam da na jednoj strani zabeležim one najače.

POHVALE su pripale Sofiji Lukić i Jeleni Dragaš iz  Medicinske škole i Jeleni Ninčić iz Tehničke škole „Radoje Ljubičić”.

Za najuspešnije učesnike literarnog konkursa tradiionalno su obezbeđene knjige i novčane nagrade.