Najstarija užička medijska kuća obeležila jubilej

Autor: uzice.rs
30. Septembar 2022
Najstarija užička medijska kuća obeležila jubilej

“Okrenite novi list- Vesti 80+1 i Radio Užice 50+1”, naziv je izložbe otvorene u Narodnom muzeju Užice povodom jubileja najstarije medijske kuće u Zlatiborskom okrugu. Najzaslužnijim pojedincima, institucijama i privrednicima uručene su zahvalnice, a među dobitnicima je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

 

Kako je obraćajući se prisutnima istakla direktorka i glavna i odgovorna urednica Nađa Lazarević prošlogodišnji jubilej 80 godina “Vesti” i 50 godina “Radio Užica” nije adekvatno obeležen zbog pandemije kovida 19, pa je sada priređena izložba i organizovana svečanost vredna jubileja.

“Divni ljudi, profesionalci, intelektualci, posvećeni i predani svom poslu činili su i čine ovu kuću. U najizazovnijim vremenima, a svako vreme nosi svoja iskušenja prevaziđene su prepreke i održala se glava iznad vode. Kucalo se, išlo na teren, izveštavalo, prenosilo, govorilo. Ništa nije lepše od mirisa novina koje listamo i zvuka radija koji prenosi glasove i melodije, u našem Užicu, regionu ili čak tamo negde u svetu. Ima nas svuda i treba da se držimo i negujemo odnose. Zato danas i jesmo ovde da se prisetimo, evociramo, obeležimo i nastavimo”.

Prisutnima se obratila i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević. “Raduje me što mogu da vas pozdravim ispred grada čiju istoriju beležite duže od osam decenija, prateći društvene promene i izazove sa kojima smo se suočavali kao zajednica, ali i kroz prizmu ličnih sudbina naših sugrađana. Čestitam vam veliki i važan jubilej sa željom da u interesu istine i naših sugrađana uvek budete u funkciji objektivnog informisanja i da argumentima podižete nivo svesti o potrebi da se građani u što većem broju uključe u rešavanje aktuelnih problema. Želim takođe da iskoristite moć koju imate da afirmišite prave vrednosti koje često zapostavljamo, verujući da se one same po sebi podrazumevaju. Borite se za njih i dostojanstvo svoje profesije. Srećno u narednih 80 i nešto”.

Zahvalnice za uspešnu saradnju i podršku tokom proteklih osam decenija uručene su brojnim pojedincima, ustanovama i privrednicima ali i uspešnim mladim ljudima.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs