Najstariju užičku osnovnu školu podmlađuje “Veliko srce”

12. April 2016
Najstariju užičku osnovnu školu podmlađuje “Veliko srce”

Renovirani toaleti, dodatno opremanje nekoliko školskih kabineta, postavljanje nove ograde i uređenje dela dvorišta škole, rezultati su projekta „Veliko srce“. Tokom prethodnih meseci ovu investiciju vrednu šest miliona dinara u Osnovnoj školi „Kralj Petar Drugi“ realizovali su Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“. Od ukupnog iznosa sredstava grad Užice učestvovao je sa 1,2 miliona dinara.  Završetkom ovog projekta stekli su se bolji uslovi za školovanje 1 200 osnovaca u najstarijoj školi u gradu.

Direktor  OŠ “Kralj Petar II” Nikola Bacetić istakao  je da su se pre više od godinu dana obratili lokalnoj samoupravi sa molbom da se reše dugogodišnji problemi u ovoj školi.

Kao prioritete istakli smo toalete, koji su bili dotrajali i nisu služili na čast ni školi ni gradu. Uz grad Užice u akciju su se uključili Eurobank i Fondacija Divac. Usledili su opsežni poslovi i rezultat je danas više nego dobar – istako je direktor Bacetić.

Gradonačlenik Užica Tihomir Petković se zahvalio Fondaciji Divac i banci što su kroz projekat “Veliko srce” uložili značajan novac u rekonstrukciju škole.  Posvećenost i odgovornost sa kojom se realizuju projekti usmereni prevenstveno prema onima koji pripadaju najosetljivijim kategorijama društva su za svaku pohvalu. Njima je podrška i najpotrebnija, a trebalo bi da budu i drugima primer da čine dobro. Ovom donacijom deci su omogućeni bolji i humaniji uslovi za školovanje i odrastanje- rekao je Petković.

Ana Divac, predsednica Fondacije smatra da je ovo dobar primer saradnje Fondacije i jedne banke. Ističe da je donacijom rešen problem toaleta koji datira još od osnivanja škole, a da su rekonstruisane i dve učionice. Ovo je 33 projekat u Srbiji koji je Fondacija završila, poručila je Ana Divac, i dodala da će i dalje nastaviti da rekonstruišu vrtiće i škole u našoj zemlji.

Projekat “Veliko srce” ove godine obeležava šest godina postojanja zahvaljujući korisnicima Master Card kartice, istakla je Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora Eurobank.

Inače, MasterCard kartica „Veliko srce“ je standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za ovu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju- rekonstrukciji škola i igrališta i uvođenju biblioteka u predškolske i školske ustanove širom Srbije.