Najviše vakcinisanih u Prijepolju

Autor: Slavica Panić
11. Mart 2021
Najviše vakcinisanih u Prijepolju

Srazmerno broju stanovnika, opština Prijepolje prednjači u Zlatiborskom okrugu po broju vakcinisanih građana. Vakcinu je do sada primilo više od 8.000 Prijepoljaca dok je od tog broja njih 2.500 primilo i revakcinu. Iz prijepoljskog Doma zdravlja kažu da imaju dovoljne količine vakcina od sva četiri proizvođača i pozvaju stanovništvo da se preko portala eUprava što pre prijave za vakcinaciju.

Nakon što su vakcinu primili žitelji Prijepolja starije dobi i oni iz kategorije prioritetnih grupa, sada su na red došli mladi koji su se prijavili preko portala eUprava. Iz užičkog Zavoda za javno zdravlje redovno stižu dovoljne količine vakcina.

Pored Doma zdravlja, vakcinacija se vrši i u vakcinalnom punktu u Brodarevu, dok nepokretnim licima, nakon što se prijave za vakcinaciju, zdravstveni radnici dolaze na kućnu adresu.

Poslednjih dana, u Zlatiborskom okrugu, broj novozaraženih lica korona virusom je u porastu. U Prijepolju raste broj prvih pregleda u kovid ambulanti, dok je se broj novozaraženih kreće između 10 i 15 u jednom danu.