Najviše vaučera za Zlatibor

07. Avgust 2017
Najviše vaučera za Zlatibor

Akcija dodele besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, koju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uspešno sprovodi već treću godinu za redom dala je izuzetne rezultate, a najveće interesovanje je za korišćenje vaučera za odmor na Zlatiboru.

Prema rečima ministra Rasima Ljajića, na Zlatiboru je do sada podeljeno 10.640 vaučera, što je za 80% više u odnosu na prethodnu godinu. Prošle godine u sistemu vaučera bila su 33 ugostiteljska objekta na Zlatiboru, dok je ove godine taj broj povećan na 56. Akcija korišćenja besplatnih vaučera, koja će ove godine trajati do 15. oktobra, ne samo da će produžiti sezonu na Zlatiboru, već će u velikoj meri uticati na ukupan porast turističkog prometa.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović izrazio je zadovoljstvo zbog porasta broja gostiju i ostvarenih noćenja na Zlatiboru i istakao da je to još jedan od pokazatelja dobrog rada turističke privrede Zlatibora. Prema zvaničnim statističkim podacima, Zlatibor je u prvoj polovini ove godine ostvario promet od oko 98 hiljada turista i 360 hiljada noćenja, što je rezultat velikih ulaganja u nove sadržaje, marketing i promociju, ali i kvalieta turističke ponude Zlatibora.

VAUCER

 

Podsećamo, Vlada Republike Srbije je na sednici 27.jula tekuće godine izdvojila dodatnih 100 miliona dinara kako bi se obezbedilo još 20 hiljada vaučera za odmor što ukupno iznosi 100.000 vaučera za ovu turističku sezonu, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Akcija je produžena do 15. oktobra jer će do 15. avgusta, prethodno obezbeđena količina vaučera biti podeljena, kaže Ljajić.

Do sada je izdato 73 hiljade vaučera, a najveći deo korisnika pre svega ide u  Soko i Vrnjačku Banju i na Zlatibor.

Najviše zahteva za vaučere uputili su penzioneri (61 odsto), oko 30 odsto zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, 7,9 odsto su nezaposleni, a 71 prijava stigla je od je od poljoprivrednika.

Vaučeri se, kazao je Ljajić, mogu koristiti u 629 ugostiteljskih objekata, čija lista je objavljena sajtu Ministarstva.

Inače, u 2016. godini, svih 46.000 građana iskoristilo je vaučere za boravak u nekom od turističkih mesta Srbije i na taj je način ostvareno više od 400.000 noćenja.