Neverne bebe u nedelju u Užicu

Autor: Gradski kulturni centar
12. Avgust 2022
Neverne bebe u nedelju u Užicu

U okviru programa Kulturnog leta, u organizaciji Grada Užica i Gradskog kulturnog centra, na Trgu partizana u nedelju 14.avgusta sa početkom od 21h pred užičkom publikom nastupiće beogradski rock sastav Neverne bebe.

Neverne bebe postoje od 1993. godine a u aktuelnoj postavi nastupaju od proleća 2011. godine kada se Jeleni Pudar na mestu vokala pridružila Tijana Sretković. Bend još čine Vladan Djurdjević Vlajko (bas), Saša Randjelović Randja (gitara), Vladimir Ružičić Kebac (bubnjevi) i Milan Djurdjević (klavir, hammond, klavijature, autor tekstova, muzike i aranžmana, producent).

Pridruženi članovi benda su Andreja Stojić (gitare) i Nemanja Savić (vokal, akust.gitara i perkusije).

Karakteristični po idejama od kojih nisu hteli da odstupe ni u najtežim godinama i želeći da sviraju jedino ono što osećaju bez kompromisa, članovi Nevernih beba izborili su se za svoju poziciju na regionalnoj pop-rock sceni i deklarisali kao skup izuzetnih muzičara koji najbolje od sebe daje na koncertima. U dosadašnjoj karijeri bend je ukupno odsvirao preko 2000 koncerata u različitim koncertnim prostorima, od klubova preko stadiona i gradskih trgova do dva rasprodata Sava Centra 2007. godine u okviru promocije cd-a “Iza oblaka”, koji je jedno od najprodavanijih pop-rock naslova na ex-yu teritoriji kao i šesti studijski album “Praštam. Period od 2012.do 2016.godine obeležen je najvećom regionalnom turnejom benda. U 2012. godini Neverne bebe bile su gosti na prestižnom Montreux Jazz Festivalua a krajem 2013.godine rasprodali su koncert u Kombank Areni povodom 20 godina postojanja i rada benda.

Nastupali su kao predgrupa grupi Totto 2006. godine na Tašmajdanu kao i na koncertu Lenija Kravica u Beogradskoj Areni 2008. godine.

Na albumu “Iza oblaka” ostvarena je saradnja sa svetski poznatim muzičarem Sajmonom Filipsom iz grupe “Totto” kao i sa jednim od najvećih pevačkih imena koja je stara Jugoslavija ikada imala – Akijem Rahimovskim (duet “Boje duge”). Na albumu “Praštam” gosti su Vanna i Vlatko Stefanovski.

U dosadašnjoj karijeri objavili su 7 studijskih albuma.