Paketići NIS-a za 225 prvorođenih beba u nastupajućoj godini

Autor: PR EXECUTIVE
01. Januar 2023
Paketići NIS-a za 225 prvorođenih beba u nastupajućoj godini

Devojčica koje je rođena u tri sata i 21 minut iza ponoći u užičkom porodilištu prva je beba rođena u Novoj godini u našem gradu. Devojčica je teška 2 kilograma i 730 grama, a duga 49 centimetara, potvrđeno je za naš portal u užičkom porodilištu. 

Novogodišnji praznici su pravo vreme za darivanje, te je kompanija NIS obezbedila 225 poklon paketa za bebe koje će se roditi u 15 porodilišta u Srbiji. Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, u prvim danima 2023. godine dobiće po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Užicu, Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu. Veliki doprinos ovoj prazničnoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu kako bi obogatili sadržaj paketa koji je obezbedila kompanija, dok su se ujedno i nesebično angažovali kako bi pokloni za bebe na vreme bili dopremljeni do odabranih porodilišta.

Na ovaj način NIS aktivno nastavlja sa realizacijom kampanje „Da se nove nade rode“, koja je posvećena povećanju nataliteta, temi od nacionalnog značaja. Ova kampanja ima za cilj očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta. Da je kompanija NIS, u godini koja je na izmaku, u potpunosti posvećena ovoj temi govori činjenica da je samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ donirala 118,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji.

Pored toga, kompanija je pružila podršku porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme.
Tako je tokom ove kampanje u 2022. godini, kompanija NIS putem različitih programa, podržala ukupno 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji i time doprinela da nam se u 2023. godini rodi što više novih nada.

Fotografije u tekstu—PR EXECUTIVE