Nova lica gradskih ulica

11. Jun 2018
Nova lica gradskih ulica

Rekonstrukcija ulice Kralja Petra prvog u dužini od 610 metara biće završena u naredna dva do tri dana. Za ovu, ali i radove u još nekoliko gradskih ulica, „Putevi Srbije“, su opredelili sredstva u iznosu od oko 500 000 evra.

KPP 1

U koordinaciji sa drugim preduzećima prekontrolisane su vodovodna, kanalizaciona i telekomunikaciona mreža za šta je utrošeno 9 i po miliona dinara, naveo je Nikola Maksimović , direktor JP „Užice razvoj“.

Zbog velikih gužvi koje se očekuju, on apeluje na građane da budu strpljivi, ističući da će radnici Puteva raditi i u popodnevnoj smeni, kako bi se posao što pre priveo kraju.

Nikola

Foto–M.Dejić

Maksimović je podsetio da je u sklopu radova, koji se finansiraju iz sredstava „Puteva Srbije“, prošle godine završena rekonstrukcija Radničke i deo ulice Miloša Obrenovića u Krčagovu. On je najavio da će tokom naredne nedelje biti nastavljeni radovi u ovoj ulici, od raskrsnice sa Radničkom ulicom do ulaska u grad, odnosno do „Kožare“.

Po završetku ovih radova, počeće radovi u ulici Kneza Lazara i 1300 kaplara, čime će biti rešen dugogodišnji problem kišne i fekalne kanalizacije.

KPP 5

Po novom projektu o saobraćajnoj signalizaciji grada, ulica bi nakon asfaltiranja i novih trotoara trebalo da postane jednosmerna, najavio je Makismović.

Do kraja leta trebalo bi da bude završen i mini kružni tok kod javne garaže, a plan je da se još jedna od centralnih gradskih ulica, najverovatnije Žička presvuče asfaltom.