Nova Varoš podstiče matematičke talente

04. April 2018
Nova Varoš podstiče matematičke talente

Opština Nova Varoš poklonila je po tablet-računar učenicama Osnovne škole “Živko Ljujić” Anji Trtović, Mili Obućini i Ani Mlađenović za dosadašnje odlične rezultate koje su ostvarile na smotrama znanja iz matematike.

Vredne i darovite učenice sedmog razreda prošle godine su na Okružnom takmičenju iz ovog predmeta imale izvanredan učinak : Anja je osvojila prvo mesto (sa osvojenih maksimalnih 100 poena), Mila drugo, a Ana treće i sve tri su učestvovale i na republičkoj smotri znanja, takođe se pokazavši u najboljem svetlu iako su imale težak zadatak sa se nadmeću i sa najboljima iz oglednih matematičkih osnovnih škola.

Naše mlade sugrađanke nastavljaju niz uspešnih rezultata i na nedavno započetom ovogodišnjem ciklusu takmičenja iz prirodnih nauka. Tako je Anja već izborila plasman na republičku smotru znanja iz fizike nakon što je bila najbolja na regionalnom takmičenju, a može se pohvaliti i činjenicom da je svoje znanje sa vršnjacima odmeravala i u znanju iz još sedam predmeta.

Lokalna samouprava prepoznaje i poštuje vaš vredan rad, zalaganje i odlične rezultate. Zato smo vas darivali skromnim poklonima kako bismo vam odali priznanje što dostojno predstavljate školu i grad, kao i da vas podstaknemo da tako nastavite i u budućnosti – rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević prilikom dodele poklona ovim vrednim devojčicama.

On je podsetio da se godišnje iz lokalnog budžeta izdvajaju značajna sredstva za nagrade, stipendije odnosno jednokratne novčane pomoći najuspešnijim osnovcima, srednjoškolcima i studentima.

Za Anjin, Milin i Anin uspeh zaslužna je i njihova predmetna profesorka Ivana Rajić. Njeni đaci se već devetu godinu za redom sa takmičenja različitog ranga vraćaju ovenčani nagradama i priznanjima.

Ima puno potencijala među učenicima u svakoj generaciji, kao i njihove volje, želje i ljubavi da osvajaju nova znanja iz matematike. Važno je da se oni podstiču na nove uspehe i zato je izuzetno lep gest lokalne samouprave što je prepoznala pravu vrednost i njihov rad i rezultate – smatra profesorka Rajić.