Nova Varoš šalje prvake na letovanje

09. Maj 2017
Nova Varoš šalje prvake na letovanje

O trošku opštine Nova Varoš od 28. juna do 7. jula u hotelu “M” u Herceg Novom će letovati oko 50 prvaka, za šta je sa  troškovima prevoza obezbeđeno oko milion dinara budžetskih sredstava. 

Ugovor o realizaciji programa besplatnog letovanja mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja, pokrenutog pre četiri godine odlukom odbornika lokalnog parlamenta potpisaće Rijad Muškić, vlasnik hotela „M“ u Herceg Novom, i Jelena Leković, direktorka Centra za socijalni rad.

Ova ustanova je, inače, zadužena za organizaciju i sprovođenje projekta zahvaljujući kojem je u blagodetima Jadranskog mora u prethodnom periodu uživalo preko 200 osnovaca iz gradske i svih seoskih škola na teritoriji opštine.

Smeštaj u hotelu „M“ koji je novi moderan objekat apartmanskog tipa na samoj obali mora sa raznovrsnom trpezom prilagođenom potrebama dece, kao i obezbeđenom zdravstvenom negom i raznovrsnim animatorskim i edukativnim sadržajima.

Programom će i ove godine biti obuhvaćeno 50 prvaka. Pravo na besplatan boravak na moru imaju deca samohranih roditelja, mališani iz porodica koje se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad, kao i onih materijalno ugroženih čiji mališani do sada nisu bili na moru.

Ukoliko ostane slobodnih mesta, priliku da uživaju u Herceg Novom imaće i deca čiji su jedan odnosno oba roditelja zaposleni, ali uz novčanu doplatu, pojašnjava direktorka Centra za socijalni rad Jelena Leković.

Ovog leta o mališanima će u Herceg Novom brinuti četiri učiteljice i predstavnici Centra, a sa njima će put crnogorskog primorja krenuti i profesor fizičke kulture koji ima licencu za obuku u plivanju- kaže direktorka Jelena Leković.