Nove legitimacije za besplatan prevoz

19. Jun 2017
Nove legitimacije za besplatan prevoz

Za korisnike javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Užica od srede 21. juna tekuće godine počeće izdavanje novih legitimacija za besplatan prevoz u javnom linijskom prevozu na teritoriji Užica za lica koja ostvaruju pravo na dobijanje legitimacije u skladu sa Skupštinskom odlukom o besplatnom prevozu.

 

Iz Javnog preduzeća “Užice razvoj” u čijoj nadležnosti je funkcionisanje gradskog i prigradskog prevoza podsećaju da pravo na dobijanje legitimacije imaju lica preko 65 godina života i to oni koji nemaju prihoda kao i penzioneri čije penzije ne prelaze iznos od 20 hiljada dinara.

Pravo na povlastice u javnom gradskom prevozu ostavruju i osobe sa invaliditetom kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom, zatim korisnici invalidskih kolica, ali i s lepe i slabovide osobe čije je oštećenje vida najmanje 90%, ratni i mirnodopski vojni invalidi od I do IV grupe invaliditeta kao i civilni invalidi rata od I do IV grupe invaliditeta.

Na povlastice mogu da računaju i osobe sa grupom invaliditeta ukoliko imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaruju pravo na ortopedski dodatak ili ortopedsko pomagalo.

Skupštinska odluka o povlašćenom prevozu među lica koja su oslobođena plaćanja ove usluge tretira i lica obolela od težih bolesti kao što su distrofije, paraplegije, kvadriplegije i cerebralne paralize, ali i osobe koje su na dijalizi i obolele od karcinoma.

Legitimacije se izdaju na šalteru JP ”Užice razvoj” Užice, na ulazu u Autobusku stanicu Užice svakim radnim danom od 7,30 do 15 časova.

Prilikom preuzimanja legitimacije neophodno je priložiti fotokopiju lične karte,jednu fotografiju formata za ličnu kartu i poslednji ček od penzije za lica preko 65 godina starosti sa mesečnim primanjima do 20 hiljada dinara, odnosno fotokopiju izveštaja lekara specijaliste ukoliko je lice sa nekim invaliditetom ili obolelo od težih bolesti.

Zbog velikog broja lica koja ostvaruju pravo na dobijanje legitimacije, stare legitimacije (ljubičaste boje) važiće do subote 15. jula 2017. godine, navode iz odeljenja za saobraćaj JP “Užice razvoj”.