Nove mere kako bi posledice epidemije bile što manje

17. Mart 2020
Nove mere kako bi posledice epidemije bile što manje

Kako situacija nalaže Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju zajedno sa svim službama, javno-komunalnim preduzećima, ustanovama i u stalnom kontaktu sa zdravstvenim ustanovama. Dobra informacija jeste da u našem gradu i okrugu NEMA registrovanih osoba zaraženih virusom KOVID 19, poručuje gradonačelnik Užica, Tihomir Petković u otvorenom pismu sugrađanima.

Po njegovim rečima loša vest koja zabrinjava jeste činjenica da veliki broj naših sugrađana, pre svega starijih lica, ne poštuje preporuke da je neophodno ostati u svojim domovima. To je bilo očigledno i tokom jučerašnjeg dana u našem gradu, istakao je gradonačelnik Užica, dodajuci da je to pojava koja je bila i u ostalim gradovima u Srbiji, pa je Vlada izašla sa merama pre svega za ukidanje rada šaltera javnih institucija izuzev onih čije bi zatvaranje ugrozilo nesmetano funkcionisanje države u vreme vanrednog stanja.

Shodno tome, Gradski štab je doneo sledeće odluke:

  1. Da se maksimalno redukuje rad javnih službi u cilju što manjeg broja dolazaka građana
  2. Da građani sve informacije mogu dobiti na telefon u kol centru Gradske uprave 592 448 u vremenu od 7.30 do 20.00 časova
  3. Da se svi rokovi za konkurse koje je raspisao Grad Užice (energetska efikasnost, stambene zgrade, izdavaštvo, omladinska politika) pomeraju do okončanja vanrednog stanja.
  4. Danas, u skladu sa Odlukom Vlade, prestaje rad šalterskih službi.

Takođe, obaveštavam građane da u ovom trenutku sve komunalne službe u gradu obavljaju svoje zadatke.

Podsetio bih građane na mere koje je na jučerašnjoj sednici usvojilo Gradsko veće:

-radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno od 08 do 20 časova, sa mogućnošću pojačavanja ograničenja

-gradski javni prevoz je redukovan ukidanjem svih đačkih polazaka

-zabranjeno je održavanje svih javnih skupova i manifestacija

-privremeno zatvaranje javnih objekata kao što su gradski bazen sportska hala, stadioni

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković  želi da ukažem na ozbiljnost situacije i zbog čega je uputio molbu i apel sugrađanima da poštuju preporuke nadležnih državnih organa i stručnih službi kako bi posledice epidemije bile što manje.