Nove mere od danas na snazi

29. Mart 2020
Nove mere od danas na snazi

Vlada Srbije je donela nove mere u cilju sprečavanja širenja epidemije korona virusa. Pored mera koje se odnose na samoizolaciju, posebno je važno da se građani od nedelje pridržavaju propisanog vremena zabrane kretanja- nedeljom od 15 do 5 časova ujutru, subotom od 15 do 3 časa, a radnim danom, kao i do sada od 17 do 5 časova ujutru, navodi se u saopštenju Gradskog  Štaba za vanredne situacije Užica.

Uz podsećanje da najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova u cilju kupovine namirnica, u saopštenju se naglašava da je prestala da važi odluka o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od  20 minuta koje je bila između 20 časova  i 21 časa. Iz Gradskog  Štaba za vanredne situacije Užica pozivaju vlasnike kućnih ljubimaca da se pridržavaju propisane mere.

Gradski štab obaveštava građane Užica da Gradska pijaca od ponedeljka, 30. marta prestaje sa radom do daljnjeg po preporuci Vlade Srbije.

Gradski štab upućuje apel građanima da se strogo pridržavaju propisanih mera i poštuju pravo svakoga na zdravlje i bezbednost u uslovima smrtonosnog virusa. Neodgovornim ponašanjem ugrožava se ne samo sopstvena, već i bezbednost drugih.