Novi metri asfalta u Lužničkoj dolini

Autor: Slavica Panić
15. Oktobar 2019
Novi metri asfalta u Lužničkoj dolini

Radovi na asfaltiranju putnih pravaca u Lužničkoj dolini stigli su do Trnave. Posle Karana, Ribaševine i Lunovog sela, u ovoj mesnoj zajednici asfaltirano je 400 metara seoskog puta i to u zaseoku Kostići.

Vrednost ovih radova je oko 1,6 miliona dinara od čega su 33% sredstava obezbedili meštani ovog sela a ostatak grad Užice.

Značaj ovog putnog pravca jeste što on povezuje ovu mesnu zajednicu sa mesnom zajednicom Karan.

Svaku novi metar asfalta za meštane seoskih mesnih zajednica znači lakše funkcionisanje i bolje uslove života. Bavljenje poljoprivredom, svakodevni odlasci dece u školu i zaposlenih na svoja radna mesta nemoguće je bez dobrog puta.

Cilj meštana, ne samo ove već i svih drugih seoskih sredina, jeste potpuno rešavanje pitanja putne infrastrukture, kako bi posle više decenija mogli da razmišljaju i ulažu u neke druge potrebe koje su takođe osnovne ali ne u meri kao što su to putevi.

Posle Trnave radovi na asfaltiranju se nastavljaju u Gostinici nakon čega će celokupna mehanizacija JKP Niskogradnja biti fokusirana na završetak radova u gradskim ulicama.

Ukoliko se nastave povoljne vremenske prilike, nadležni iz lokalne samouprave očekuju da će svi planirani radovi za ovu građevinsku sezonu biti i završeni.