Novi obrazovni profil u poljoprivrednoj školi „Ljubo Mićić“

Autor: radiopozega.rs
07. Maj 2024
Novi obrazovni profil u poljoprivrednoj školi „Ljubo Mićić“

U Srednjoj poljoprivrednoj školi „Ljubo Mićić“ u Požegi ima mesta za 112 učenika prvog razreda u narednoj školskoj godini. Đacima su na raspolaganju tri obrazovna profila u trećem stepenu, rukovalac poljoprivredne tehnike, mesar i pekar. Od obrazovnih profila četvrtog stepena planiran je upis jednog odeljenja veterinarskih tehničara i po prvi put ove godine odeljenja prehrambeni-biotehnološki tehničar.

Škola budućim đacima nudi dobre uslove, teorijsku i praktičnu nastavu, različite vannastavne aktivnosti i smeštaj u domu za sve učenike prvog razreda, naglašava direktor škole Kojo Bošković.

„Od ove godine imamo novi obrazovni profil, prehrambeni-biotehnološki tehničar po dualnom sistemu obrazovanja, gde smo mi sa dve firme sa regiona sklopili ugovor o obrazovanju kadrova. To su Budimka ovde u Požegi i kompanija Stanić u Arilju. Škola nastoji da se što više modernizuje. Mi primamo sve učenike u dom, imamo dovoljno kapaciteta. Dobili smo neki dan odluku Ministarstva prosvete o dodeli određenih sredstava za nastavak izgradnje amfiteatra i doma učenika tako da ćemo u maju, junu krenuti sa tim radovima da bi stvarali sve bolje uslove za život i rad učenika“, kaže Bošković.

Fotografija u tekstu—Pexels.com