Novih 3,5 kilometara asfalta dobiće sedam sela

Autor: varoske.net
03. Jul 2023
Novih 3,5 kilometara asfalta dobiće sedam sela

Tokom leta asfaltiraće se 11 putnih pravaca u sedam sela, a radovi su povereni putarima iz Užica, Sjenice i Nove Varoši. Asfaltiraće se ukupno tri i po kilometra. Radovi su počeli, a nove metre asfalta dobiće meštani mesnih zajednica Božetići, Akmačići, Vraneša, Draževići, Rutoši i Negbina.

U ovoj fazi modernizacije seoskih puteva zaključeni su ugovori ukupne vrednosti 27,45 miliona dinara. Plan je da se do jeseni sprovedu tenderi i za druge putne pravce koje smo predvideli za ovu godinu – kaže zamenik predsednika opštine dr Branko Bjelić.

Prioriteti u planu asfaltiranja za 2023. su putni pravci iz nerealizovanog prošlogodišnjeg programa izgradnje, napominju u lokalnoj samoupravi .

Najveći deo posla u naredna dva i po meseca imaće neimari preduzeća „Putevi Zlatar“, koji će asfaltirati pet putnih pravaca na području Mesne zajednice Akmačići. Po 400 metara radiće se u zaseocima Džokovići i Jadžići , za šta je izdvojeno ukupno 7,3 miliona dinara. Modernizovaće se i 150 metara nekategorisanog puta ka Stanićima. U Vilovima asfaltiraće se 300 metara duga deonica ka Živanovićima, a 250 metara asfalta dobiće Matijevići.

„Putevi Zlatar“ asfaltiraće dva putna pravca i u Vranešima. Jedan je dug 400 metara, a drugi 150 (krak ka Drulovićima). Ukupna vrednost oba posla je četiri miliona dinara. Ovo preduzeće dobilo je i 1,73 miliona dinara vredne radove na izgradnji 200 metara kraka ka Zagrađu u Rutošima, kao asfaltiranje 300 metara prema Ćirovićima u Negbini. Vrednost ove investicije je 2,12 miliona dinara.

Neimari sjeničke firme „MMF COP“ biće angažovani na izgradnji 250 metara dugog putnog pravca u zaseoku Paunovići , na teritoriji Mesne zajednice Božetići, a vrednost investicije je 2,6 miliona dinara. Meštani zaseoka Miloševići u Draževićima ovog leta mogu da računaju na pola kilometra nove asfaltne podloge, a radovi vredni nešto više od četiri miliona dinara, povereni su preduzeću „Dva M“ iz Užica.

Osim u asfaltiranje, iz opštinske kase opredeljeno je i oko osam miliona dinara za održavanje i nasipanje puteva na teritoriji svih 12 seoskih mesnih zajednica. U planu je i rekonstrukcija i popravka centralnih gradskih saobraćajnica i onih na rubnim područjima, a za ove namene iz lokalnog budžeta biće izdvojeno 3,6 miliona dinara- kaže dr Branko Bjelić.

Fotografije—arhiva www.uzickarepublikapress.rs