Novinari iz Bosne promovišu Zlatiboru

10. Maj 2018
Novinari iz Bosne promovišu Zlatiboru

Predstavnici eminentnih medija iz Bosne i Hercegovine borave na Zlatiboru u okviru studijske posete koju organizujuTuristička organizacija Zlatibor i Mona Hotel  Menadžment.

N bosna 2

 

Studijska poseta za medije iz Bosne organizovana je na Zlatiboru treći put zaredom i predstavlja jedan od najvažnijih načina promocije najposećenije srpske planine u ovoj zemlji. Tradicionalno, tržišteBiH je proctor sa koga se beleži konstantan rast broja gostiju i ostvarenih noćenja na Zlatiboru.

Tokom trodnevnog boravka naZlatiboru bosanski mediji, od kojih je najveći broj iz Sarajeva i Banja Luke, obilaze  poznate atrakcije „zlatne planine“. Ove godine za goste iz BiH organizovana je poseta mlekari „Naša Zlatka“ u Krivoj Reci. Gosti su se upoznali sa kapacitetom i radom  mlekare, a imali su priliku da degustiraju zlatiborski sir i kajmak koji se ovde proizvodi  po tradicionalnom receptu uz primenu savremene tehnologije.

N Bosna

Sasvim zadovoljni posetom gosti su obilazak Zlatibora nastavili šetnjom kroz centar gde su se upoznali sa istorijom turizma na Zlatiboru i značajnim jubilejom koji se proslavlja ove godine, 125 godina organizovanog turizma.

Nezaobilazna je bila i poseta tradicionalnoj pijaci, a celokupan doživljaj upotpunjen je opuštanjem u spa centru hotela Mona i gastronomskim specijalitetima restorana Perun.

Novinari iz Bosne su pored obilaska atrakcija imali priliku da posete Info centar TO Zlatibor gde su se upoznali sa radom i aktivnostima turističke organizacije.