Novinarska škola Kancelarije za mlade i portala “Užicemedia” počela sa radom

Autor: uzice.rs
19. Novembar 2022
Novinarska škola Kancelarije za mlade i portala “Užicemedia” počela sa radom

Više od 20 srednjoškolaca prisustvovalo je uvodnoj novinarskoj radionici održanoj u Omladinskom klubu u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Užica i portala “Užicemedia”.

Prema rečima koordinatorke Kancelarije za mlade Marije Maričić, realizacijom ovog projekta mladi dobijaju mogućnost da od profesionalaca u svom poslu nauče više o novinarstvu, pozivu kojim bi, kako su sami istakli voleli da se bave u budućnosti.

“Ovo je mogućnost da naučite od novinara koji u našem gradu rade taj posao jako dobro, ali i da steknete neophodne veštine. Takođe želim da vas podsetim da preko Kancelarije za mlade možete da se uključite i u druge radionice ili da postanete volonteri”, poručila je polaznicima Maričić.

Novinarke Nada Tošić, Novka Ilić, Dragica Cvijović, Rada Popović i Žanka Erić govorile su o svojim profesionalnim iskustvima, a profesorke književnosti Slađana Janjić, urednica „Petlje“ Tehničke škole „Radoje Ljubičić“, Dušica Vitorović, urednica „Gimazijalca“ i v.d direktora Užičke gimazije Biljana Grujičić,  sa svojim učenicima i srednjoškolcima iz Ekonomske i Medicinske škole aktivno su učestvovali u radu novinarske radionice.

Mladi su tokom radionice istakli da im je želja, da osim u školskim časopisima, svoje tekstove mogu da objave i na gradskim portalima, što će im realizacijom ovog projekta Kancelarije za mlade i portala “Užicemedia” biti i omogućeno. Naredna radionica biće održana u ponedeljak 21. novembra sa početkom u 13 časova i mogu joj prisustvovati svi zainteresovani za novinarski rad.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs