Novo radno vreme Gold gondole Zlatibor

07. Mart 2021
Novo radno vreme Gold gondole Zlatibor

Od ponedeljka 8. marta 2021. godine menja se radno vreme gondole tako da radnim danima prva dnevna vožnja gondolom sa početne stanice kreće u 10 časova.

 


Poslednja dnevna vožnja sa početne stanice kreće u 15 časova, a sa Tornika u 16 časova. Tokom vikenda preciznije subotom i nedeljom prva dnevna vožnja gondolom sa početne stanice kreće u 9 časova. Poslednja dnevna vožnja sa početne stanice kreće u 15, a sa Tornika u 16 časova.


Podsećamo, Gold gondola je puštena u rad 14. januara ove godine. Tokom prvih mesec dana gondolom se vozilo oko 30 000 ljudi čime su premašena sva očekivanja investitora, opštine Čajetina zbog čega je u planu nabavka novih 35 kabina. Pored toga, u planu je još investicija poput drugog kraka gondole ka drugom po visini vrhu Čigoti, izgradnja „Zlatnog grada“ na Ribničkom jezeru, kao i dodatnog sadržaja u okviru sistema „Gold gondole“.

Podsećamo da je kapacitet najduže panoramska gondole u normalnim uslovima 600 putnika na sat, sa 55 kabina sa po deset mesta. Trenutno zbog epidemioloških mera kapacitet kabina je smanjen na četiri putnika po kabini i 240 prevezenih putnika na sat

Gondola se kreće brzinom od oko šest metara u sekundi, pa vožnja od početne stanice do vrha Tornika traje oko 25 minuta.

Cena karte za vožnju gondolom u oba pravca za odrasle 1000, a za decu 550 dinara. Cena za stanovnike Čajetine je 50% niža, koliko je i popust za osobe sa invaliditetom. Popusti su obezbeđeni i za grupne pojedinačne karte i kreću se od 10 do 20% uz overen spisak članova grupe.