Novogodišnji koncert Dejana Petrovića i Big benda na Trgu partizana

02. Januar 2023
Novogodišnji koncert Dejana Petrovića i Big benda na Trgu partizana

Novogodišnji koncert Dejana Petrovića i Big Benda biće održan na Trgu partizana u ponedeljak, 2. januara sa početkom od 20 časova. Organizatori koncerta su Grad Užice i Gradski kulturni centar, a vrednost nabavke je milion i 400 hiljada dinara.

Direktor Gradskog kulturnog centra Filip Baralić istakao je da će nakon par godina pauze Užičani ponovo moći da uživaju u novogodišnjem koncertu na Trgu partizana.

Gradski većnik Miodrag Petković je objasnio da se posle dve godine kovida kada nije bilo moguće organizovati koncerte, a u skladu sa željama i potrebama Užičana novogodišnji koncert ne organizuje se 31. decembra već 2. januara.

“Prethodnih godina praksa je pokazala da u novogodišnjoj noći većina Užičana odlazi u druge gradove ili turističke centre, pa ovakve događaje iz tog razloga organizujemo u prvim danima Nove godine. To naravno donosi i značajne uštede u budžetu”, rekao je Petković.

Ove godine za nabavku novih ukrasa i popravku postojećih izdvojeno je oko 900 hiljada dinara. Jedan od novih ukrasa nalazi se u nedavno uređenom parku ispred Gradskog kulturnog centra.