Obeležen Dan i slava Gradske opštine Sevojno

Autor: uzice.rs
26. Jul 2022
Obeležen Dan i slava Gradske opštine Sevojno

Svečanom sednicom i lomljenjem slavskog kolača obeležen je Sabor Svetog arhangela Gavrila, Dan i slava Gradske opštine Sevojno. Svečanoj sednici, pored rukovodstva Gradske opštine Sevojno , prisustvovalo je i rukovodstvo Grada Užica na čelu sa gradonačelnicom dr Jelenom Raković Radivojević, sveštenstvo, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici građana i privrede.

Uz čestitke saradnicima i svim Sevojničanima predsednica Gradske opštine Sevojno Mirjana Đurić istakla je da se nada da će u duhu današnjeg praznika, koji se vezuje za lepe vesti, građani imati povoda da se raduju novim projektima i novim investicijama u narednom periodu.

Čestitke rukovodstvu Gradske opštine Sevojno i svim građanima uputila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević. Kako je istakla rukovodstvo grada Užica uz Sevojničane je svakodnevno kroz brojne aktivnosti koje se realizuju u jedinoj užičkoj gradskoj opštini.

“Podsetiću vas da smo nedavno završili rekonstrukciju zdravstvene ambulante i da je zahvaljujući sredstvima Grada i “Vodovoda” izgrađen novi magistralni cevovod. Kada se završe svi planirani radovi, a očekujemo da će to biti oko 1. septembra krenućemo i u asfaltiranje ulice kojom je cevovod prošao. Ovo je sigurno veoma važna investicija i za građane i za privredu Sevojna jer je njome rešen veliki a možda i najveći problem koji su imali u prethodnih par decenija. Nadam se i da ćemo do 1. septembra adaptacijom prostora u Kulturnom centru obezbediti dodatna nedostajuća mesta u vrtiću. To ne znači da ćemo time ugroziti rad Kulturnog centra jer je u pitanju slobodan prostor koji se ne koristi. Naravno i u ovoj godini značajna sredstva opredeljena su za putnu infrastrukturu”.

Pored navedenih investicija, kako je istakla gradonačelnica, sa ulaganjima će se nastaviti i u narednom periodu, a u skladu sa potrebama građana Sevojna.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs