Obeležen Svetski dan voda

Autor: uzice.rs
24. Mart 2024
Obeležen Svetski dan voda

Dodelom nagrada učesnicima likovnog i literarnog konkursa i čišćenjem divlje deponije u priobalju jezera Vrutci obeležen je 22. mart Svetski dan voda. Prema rečima Duška Ljujića direktora užičkog Vodovoda, ovim aktivnostma skreće se pažnja na značaj vode i očuvanja vodnih resursa.

U prostorijama Regionalnog centra za usavršavanje zasposlsnih u obrazovanju po osmi put upriličena je dodela nagrada za najbolje učesnike konkursa koji tradicionalno, povodom Svetskog dana voda, raspisijuju JKP “Vodovod” i RCU. Pristiglo je 186 likovnih i 43 literarna rada na temu “Da nema vode”, što po rečima Duška Ljujića direktora užičkog Vodovoda govori da je 229 dece obratilo pažnju na značaj vode.

“Veoma smo zadovoljni odzivom učenika koji su ove godine poslali izuzetne radove. To znači da su naša deca svesna značaja očuvanja vodnih resursa, što zapravo i jeste cilj ovog konkursa koji realizujemo osmu godinu zaredom. Pored dodele nagrada, simbolično na ovaj dan krenuli smo i u čišćenje dugogodišnje velike deponije u priobalju akumulacije Vrutci. Želeli smo da svojim češćem i ličnim primerom pokažemo da vodu treba čuvati, jer će sa svakim danom biti sve veća potreba za njom.”

Milena Vićević direktorka RCU zahvalila se učenicima osnovnih škola iz grada i celog zlatiborskog okruga koji su uzeli učešće na konkursu i istakla da je ovo način da deca izraze svoje mišljenje, ali i da utiču na promenu svesti o značaju očuvanja voda i kod svojih vršnjaka i kod čitave zajednice.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs