Od Ministarstva turizma 10 miliona dinara za geotehnička istraživanja za izgradnju novog mosta

Autor: uzice.rs
24. Avgust 2021
Od Ministarstva turizma 10 miliona dinara za geotehnička istraživanja za izgradnju novog mosta

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević potpisala je danas u Beogradu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija ugovor za realizaciju geotehničkih istraživanja i izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju mosta koji povezuje spomenik kulture Stari grad sa magistralnim putem.

“Od ukupno 12 miliona dinara, koliko vredi projekat, kroz ovaj ugovor Ministarvo finansira 10, a preostala sredstva Grad je obezbedio u svom budžetu.
Veoma nam je važna rekonstrukcija tvrđave, ali nam je isto toliko bitno da svim onim turistima koji su do sada prolazili pored Užica, omogućimo lakši i jednostavniji pristup Starom gradu” – navela je gradonačelnica.

Gradonačelnica je istakla da će most sam po sebi biti atrakcija za turiste i dodala da ono što je posebno raduje jeste potvrda predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, prilikom njegove nedavne posete Užicu, da će izgradnja mosta, čija je projektovana vrednost 100 miliona dinara, u potpunosti biti finansirana od strane Vlade Republike Srbije.

Ona dodaje i da svi možemo biti veoma ponosni na bogato kulturno nasleđe koje možemo uvrstiti u turističku ponudu Užica.

Radovi na geotehničkim istraživanjima kreću već za nekoliko dana.

Fotografija preuzeta sa www.uzice.rs.