Od nedelje “Na pola puta”

18. April 2018
Od nedelje “Na pola puta”

Festival “Na pola puta“ koji će biti otvoren u nedelju 22. aprila u 18, 30 časova na maloj sceni Narodnog pozorišta okupiće i ove godine prestižna imena. Festival traje do 26. aprila. 

program na pola puta

Jedinstven je zbog činjenice što će učenici užičke gimnazije kao i njihovi vršnjaci iz Beograda, Sarajeva, Zagreba i Rijeke u prilici da razgovaraju sa značajnim imenima ex ju književne, filmske i novinarske scene.

svi na pola puta

Upravo ovaj festival je delimično kriv zašto Užice nije dalo još vrhunskih inženjera jer se nekoliko mladih koji su završili ozbiljne tehničke fakultete bave esejistikom, sociologijom i formirali su nekoliko značajnih portala usmerenih na razvoj društvenog života u našoj zemlji, istakla je Ružica Marjanović, profesorka srspkog jezika užičke Gimnazije i osnivač festivala “Na pola puta”.

na pola puta 3 devojke

Ona kaže da se značajan broj bivših učenika opredelio da studira književnost i druge društvene fakultete, dodajući da su pojedini već formirani kao mladi kritičari koji su prisutni na ex jugoslovenskoj kulturnoj sceni za koje nema granica.

Inače, na ovogodišnjem festivalu gosti će biti Bojan Krivokapić, Mustafa Zvizdić, Vladimir Pištalo, Mira Otašević, Barbara Matejčić, Dino Bauk, Ajda Šeśić, Dejan Atanacković, Dejan Milić i Nenad Veličković.

U utorak, 24. aprila u holu pozorišta biće priređena izložba u saradnji sa Umetničkom školom, a svako veče od 19,30 na maloj sceni pozorišta planirana su večernja čitanja.