Od opotuniteta u Užice stiže 14.3 miliona dinara

Autor: Slavica Panić
14. April 2021
Od opotuniteta u Užice stiže 14.3 miliona dinara

Po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, Vlada Republie Srbije donela je rešenje o raspodeli 500 miliona dinara na 139 projekata od javnog interesa. Ovogodišnjim sredstvima iz oportuniteta biće finansirana tri projekta u Užicu. Novac će stići u Narodni muzej, Narodnu biblioteku i Zdravstveni centar.

Za zamenu stolarije na jednom od objekata Narodnog muzeja opredeljeno je oko 7,5 miliona dinara.Narodna biblioteka Užice dobila 1,8 miliona dinara za nabavku namenskog automobila za dostavu knjiga osobama sa invaliditetom i korisnicima u seoskim područjima, kao i za praćenje i vršenje nadzora u optštinskim bibliotekama.Za Zdravstveni centar Užice opredeljeno je pet miliona dinara za nabavku kombi sanitetskog vozila za potrebe  Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Arilju.

Realizacijom projekata biće omogućena bolja zdravstvena zaštita građana, povećan kvalitet obrazovanja, poboljšan sistem socijalne zaštite, kao i unapređen kulturni sadržaj, navodi se u obrazloženju Ministarstva pravde, odakle poručuju da će i ubuduće kroz javne konkurse za dodelu sredstava ovo ministarstvo nastaviti da finansira projekte od javnog značaja.