Od ponedeljka u Užicu ponovo saobraćaju đački polasci

04. Maj 2019
Od ponedeljka u Užicu ponovo saobraćaju đački polasci

Nakon prolećnog raspusta koji je počeo u petak, 26. aprila i završio se 3. maja učenici osnovnih i srednjih škola ponovo se vraćaju u školske klupe u ponedeljak, 6. maja. Iz JP “Užice razvoj” obaveštavaju da je će od ponedeljka u sistemu javnog gradskog i prigradskog saobaćaja biti aktiviran đački polasci na linijama u sistemu u aktuelnom letnjem režimu.

Podsećamo, letnji raspust, za učenike od I do VII razreda, počinje u ponedeljak, 17. juna, a završava se u petak, 30. avgusta. Učenici osmog razreda polagaće završni ispit u ponedeljak, utorak i sredu, 17, 18. i 19. juna.

U školskom kalendaru za gimnazije, umetničke i stručne škole postoje male razlike, jer se drugo polugodište za srednjoškolce završava 21. juna, dok će za učenike IV razreda gimnazije školsko zvono kraj drugog polugodišta odsvirati  u četvrtak, 24. maja 2019. godine.

Učenici III razreda trogodišnjeg i IV razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u drugo polugodište završavaju u petak, 31. maja 2019. godine.

Drugo polugodište za učenike I i II razreda, odnosno I, II i III razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola, za koje je nastavnim planom i programom propisana realizacija profesionalne prakse prema individualnom planu realizacije ove prakse za svakog učenika, završava se najkasnije u petak, 9. avgusta 2019. godine.