Od Požege do Kotromana 66 tunele i 27 mostova

Autor: Slavica Panić
27. Februar 2021
Od Požege do Kotromana 66 tunele i 27 mostova

Deonica auto-puta od Požege do Kotromana biće dugačka 61 km. Po trećinu deonice činiće tuneli, mostovi i nasipi.  U toku je izrada projektne i planske dokumentacije, čiji se završetak i javni uvid očekuje do kraja godine.

Radi se o veoma teškoj trasi na kojoj je konfiguracija terena planinska, na kojoj će biti veliki broj tunela i mostova. Oko 40 odsto dužine auto-puta činiće objekti, tuneli, vijadukti i mostovi. Ova deonica teritorijom grada Užica prolazi dužinom od 26 kilometara a ostatak teritorijama opština Požege i Čajetine.

JP “Užice razvoj”,koje je upravljač puteva na teritoriji grada Užica, posle geotehničkih istraživanja, projektantu Saobraćajnog instituta CIP, dostavilo je tehmničke uslove koji se tiču ostatka putne infrastrukture, kako bi se izvršilo tehničko usklađivanje projekta. Planska dokumentacija za deonicu auto-puta od Požege do Kotromana, biće na javnom uvidu građanima krajem godine, kada će svi zainteresovani moći da daju svoje predloge i sugestije.

Auto-put koji od Požege ide do granice sa BiH povezaće užički kraj ne samo sa tom državom, već i sa Beogradom i Crnom Gorom.