Od sutra niko ne može da uđe na teritoriju Srbije

19. Mart 2020
Od sutra niko ne može da uđe na teritoriju Srbije

Od petka, 20. mararta od 8 časova ujutro Srbija zatvara sve granične prelaze za drumski, železnički i rečni putnički saobraćaj, odnosno pa će u zemlju moći da ulaze samo teretna vozila. Takodje sutra od podneva ukida se međugradski saobraćaj vozom i autobusom, a planira se i proširenje zabrane kretanje, koje trenutno traje od 20 časova do 5 ujutro.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je rekao da je u Srbiju od trenutka uvođenja vanrednog stanja ušlo preko 71.000 državljana, koji su u preko 95% slučajeva došlo iz Nemačke, Švajcarske, Austrije i Francuske.

Inace, u Srbiji su do sada potvrđena 103 slučaja zaraženih koronavirusom, od kojih se 55 nalazi na bolničkom lečenju, od kojih je šest u teškom stanju, na respiratorima.

Predsednik Srbije je ocenio da zaliha nafte, goriva, brašna, testenine i ostalih životnih namirnica ima dovoljno, kao i da se radi na ubrzavanju proizvodnje maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava. Zamolio je poslodavce u privatnom sektoru da ne otpuštaju radnike, da u javnom sektoru neće biti doći do otpuštanja i smanjenja plata.