Olimpijsko srebro sija i u Užicu

29. Avgust 2016
Olimpijsko srebro sija i u Užicu

Tijana Malešević, srebrna reprezentativka sa Olimpijskih igrara koje su nedavno završene u Riju, bila je gošća kabineta gradonačelnika Užica. Ona je istakla da svi koji je bolje poznaju, znaju koliko voli rodni grad koji  na najbolji način predstavlja u svim zemljama u kojima je do sada igrala.

Presrećna sam što sam olimpijsko srebro donela u Užice i verujem da ću nastaviti da koračam stopama uspeha. Svesna sam da je medalja iz Rija podstek drugim sportistima, a očekujem da će gradsko rukovodstvo naći dodatna sredstva za ulaganje u odbojku, jer je Užice uvek imalo vrsne odbojkašice, rekla je Tijana Malešević, koja potiče iz sportske porodice (otac rukometaš, majka kapiten OK Jedinstvo, tetka poznata košarkašica, brat Nikola košarkaš koji trenutno igra u Rumuniji).

Posle OK Jedinstvo (2005-2010), Tijana je nastupala za Volero iz Ciriha (2010-2012), zatim za poljski PTPS Pila (2012-2013). Sezonu 2013- 2014. bila je u Češkoj, zatim u Turskoj. Karijeru nastavlja u Brazilu gde će braniti boje ekipe Nestle u gradu Osasko u blizini Sao Paola.

U državama u kojima sam do sada igrala, mnogo više se ulaže u sport i samim tim su uslovi neuporedivo bolji nego kod nas. To što Srbiju razlikuje od drugih bogatijih država je znatno veći broj talentovane dece, naglašava Malešević, dodajući da se retko gde u svetu može naći toliko talenata kao kod nas. U inostranstvu nađu jedno talentovano dete među 200 istog uzrasta i njemu se apsolutno posvete, što na kraju da jednog vrhunskog sportistu. Znam da je teško u Užicu i uopšte u Srbiji naći sredstva za ulaganje u sport, ali sigurna sam da kada bi se samo malo više obratilo pažnje na sport, da bi se mnogo više radovali uspesima nas takmičara, smatra Tijana Malešević.

Gradonačelnik Tihomir Petković, srećan je zbog druge olimpijske medalje koja je stigla u Užice iz Rija, posle bronze iz Londona koju je doneo Andrija Zlatić. Ponosan sam što se ponovo u Evropi i svetu čulo za Užice.

Podsetio bi da je Užice grad ženske odbojke, jer su kroz sve selekcije odbojkaškog kluba Jedinstvo proigrala vrsna imena od Ane Jokanović, preko Vesne Čitaković Đurišić, zatim Jovane Vesović, Nataše Krsmanović, Suzane Ćebić i mnogih drugih. Svakako za uspehe ženske odbojke nemerljiv je doprinos Darka Zakoča i rukovodstvoa OK Jedinstvo, istakao je Petković.