Odgovornost sinonim za TITAN

24. Jul 2016
Odgovornost sinonim za TITAN

Titan cementara Kosjerić, tokom prošle godine, uložila je više od 146.000 evra u razvoj lokalne zajednice, istaknuto je prilikom šestog predstavljanja Izveštaja o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju. U Izveštaju koji ispunjava najviše međunarodne smernice Inicijative globalnog izveštavanja, navodi se da je ova kompanija ekonomiji Srbije doprinela sa oko 23 miliona evra.

U svom poslovanju vodimo se postulatom ’Činiti što manje lošeg i činiti što više dobrog’. Odani ovom stavu, nastojimo da zajedno sa svojim zaposlenima, saradnicima i građanima oblikujemo prostor uzajamne afirmacije, zasnovane na zalaganju, dijalogu, integritetu i poštovanju principa koji nam osiguravaju uspešno trajanje u vremenu. U skladu sa principima održivog razvoja nastavićemo sa podrškom lokalne zajednice i unapređenjima u oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti, kao i brige o zaposlenima. Drago mi je što i partneri prepoznaju napredak koji činimo svake godine i što zajedno ostvarujemo rezultate koji doprinose boljem kvalitetu života šire zajednice“, rekao je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

U oblasti društveno odgovornog poslovanja, Titan cementara Kosjerić je, prošle godine, nagrađena sa dva priznanja – za doprinos nefinansijskom izveštavanju u Srbiji, koje dodeljuje Forum za odgovorno poslovanje, i priznanje od Titan grupe za najbolju inicijativu, odnosno napredak u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Cementara u Kosjeriću koje je tokom prošle godine proizvela 410.115 tona cementa i plasirala na domaće i tržišta Crne Gore i Hrvatske, trenutno zapošljava 223 radnika.

Najniža osnovna zarada isplaćena u decembru prošle godine, bila je 2,7 puta veća od propisane minimalne zarade u Srbiji.

U zaštitu životne sredine, tokom prošle godine je uloženo oko 333.000 evra, a kontinuirana ulaganja u poboljšanje sistem bezbednosti radnika na radu, dovela su TITAN Cementaru u poziciju da je prvi put od osnivanja fabrike dostignut nivo od hiljadu dana u kontinuitetu bez povreda na radu.

Kao dugoročne planove generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić, Miroslav Gligorijević navodi nastavak ulaganja u bezbednost na radu, edukaciju zaposlenih, kupaca i dobavljača, usklađivanja sa standardima EU, korišćenje alternativnih sirovina i goriva, ali i nastavak podrške razvojnim programima u lokalnoj zajednici.

Ističući da će do 2018. godine početi primena novog načina eksploatacije na površinskom kopu Suvo vrelo, Gligorijević je izrazio da će se dugoročno unaprediti bezbednost pri eksploataciji i značajno smanjiti uticaj na životnu sredinu.