Odmaralište Golija dobija halu

24. Mart 2017
Odmaralište Golija dobija halu

Izgradnju sportske hale u okviru dečjeg odmarališta Golija na Zlatiboru finansiraće ministarstvo trgovine i turizma, grad Užice, opština Čajetina i ustanova Zlatibor. Nadležni ministar Rasim Ljajić, veruje da će upravo ova hala biti najbolje mesto za dečije letnje kampove i pripreme sportista.

On je pdosetio da je resorno ministartsvo za radove na odmaralištu Golija uložilo 41 milion dinara, dodajući da je za halu opredeljeno 15 miliona dinara. Ljajić očekuje da će do kraja godine na Zlatiboru biti završen Omladinski kulturni centar za koji je ministrstvo izdvojilo dodatnih 25 miliona dinara

Ulaganja u odmaralište Golija višestruko su isplativa, jer je sve veće interesovanje za boravak u ovom objektu koji je po rečima Vladana Cuparića, direktora dečje ustanove Zlatibor, rasprodat godinu dana unapred.

Inače, na dečjem odmaralištu Golija dograđeno je 920 kvadrata, a  a izgradnjom sportske hale, ovo odmaralište povećaće površinu za 1600 kvadrata. Rok za završetak radova je 90 dana, odnosno 20. jun. Reč je multifunkcionalnoj hali, a već je potpisan i ugovor sa gimnastičarskim savezom Srbije, koji je donirao sportsku opremu u vrednosti od 5 miliona dinara. Oprema će biti korišćena u okviru centra za dečiju gimnastiku na Zlatiboru.

Pored izgradnje hale, na Goliji su već počeli radovi na postavljanju solarnih panela, koji će zagrevati vodu u bazenu.