Održan sastanak javno-zdravstvenog sektora u prostorijama JKP “Duboko”

Autor: JKP Duboko
18. Maj 2024
Održan sastanak javno-zdravstvenog sektora u prostorijama JKP “Duboko”

Poštujući sve zakonske regulative i uzimajući u obzir sva merenja kvaliteta vazduha, nema osnova za uvođenje vanredne situacije na čitavoj teritoriji grada Užica, zaključak je sastanka održanog danas u JKP ,,Duboko” kome su, pored gradonačelnice Užica, dr Jelene Raković Radivojević, i njenih saradnika, prisustvovali dr Verica Jovanović, direktorka Instituta za Javno zdravlje Srbije ,,Dr Milan Jovanović Batut”, predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje grada Beograda i Jedinice za procenu uticaja i izradu analiza, elaborata i studija, predstavnici Zavoda za javno zdravlje Užice i Zdravstvenog centra Užice. Podsećanja radi, vanredna situacija je, u skladu sa svim zbivanjima, proglašena na teritoriji Mesne zajednice Duboko.

I danas je analizirana trenutna situacija na deponiji Duboko, o čemu su prisutne izvestili gradonačelnica dr, Jelena Raković Radivojević, i direktor JKP ,,Duboko”, Momir Milovanović. Takođe, predočene su i sve do sada preduzete aktivnosti, kako na gašenju požara, tako i u vezi sa informisanjem građana o kvalitetu vazduha.

Zajednički zaključak ovog sastanka je, da uzimajući u obzir zakonsku regulativu i sva do sada urađena merenja kvaliteta vazduha od strane Agencije za zaštitu životne sredine, Instituta za Javno zdravlje Srbije ,,Dr Milan Jovanović Batut” i Zavoda za javno zdravlje Užice, kao i izveštaj Zdravstvenog centra Užice, nema osnova za proglašenje vanredne situacije na području celog grada.

Takođe, naglašeno je da, kao i do sada, treba nastaviti sa redovnim informisanjem javnosti o stanju na terenu, kojim se savetuje da prate zvanične izveštaje i preporuke pomenutih ustanova i u skladu sa njima se i ponašaju.

Korićene fotografije preuzete sa www.uzice.rs