Održan „Letnji ulični erski kabare“

09. Avgust 2021
Održan „Letnji ulični erski kabare“

U okviru „Zlatiborskog kulturnog leta“, na platou ispred Kulturnog održano je drugo veče manifestacije „Letnji ulični erski kabare“. Ovu tradicionalnu manifestaciju biblioteka „LJubiša R. Đenić“ organizuje od 2008. godine, kojom oplemenjuje i upotpunjava kulturna zbivanja i turističku ponudu Zlatibora i Čajetine. Građani i turisti su mogli da uživaju u animaciji uličnih svirača, odličnoj pozorišnoj predstavi „Ubiću se majke mi“, prikazanom filmu „Korona sumnjivo lice“, i naravno neizostavnoj muzici u izvođenju „Beogradskog diksi benda“.


Biblioteka „LJubiša R. Đenić” u saradnji sa Opštinom Čajetina predložila je erski humor za upis u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa. Odlukom Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe
Republike Srbije, od 18. juna 2012. godine, upisan je u Registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije pri Etnografskom muzeju u Beogradu, pod inventarnim brojem 15.

Uz biblioteku „LJubiša R. Đenić“ kao glavnog organizatora, suorganizator ove manifestacije je Turistička organizacija Zlatibor, a generalni pokrovitelj je Opština Čajetina.

Fotografije preuzete sa www.zlatibor.org.rs.