KJP „Zlatibor“ Čajetina spremno dočekuje zimsku sezonu

Autor: KJP Zlatibor Čajetina
23. Novembar 2020
KJP „Zlatibor“ Čajetina spremno dočekuje zimsku sezonu

Zimska službaKJP „Zlatibor“ Čajetina spremna je za prve intervencije na putevima i ulicama na teritoriji opštine Čajetina, zaključeno je prilikom smotre mehanizacije i opreme, koja je održana na platou ispred hotela „Zelenkada“ na Zlatiboru.U nadležnosti ovog preduzeća, prema rečima direktora KJP „Zlatibor“ Srđana Pantovića je održavanje  250 kilometara lokalnih puteva, u naseljenim mestima Čajetina i Zlatibor, kao i seoskim mesnim zajednicama na području Opštine. Stalna prohodnost obezbeđivaće se za 85 kilometara puta, povremena za oko 140 kilometara, a ova služba staraće se i o čišćenju 15 000m2 parking prostora i 15 km trotoara. Prema Pantovićevim rečima, preduzeće raspolaže dovoljnimbrojem vozila, kao i dovoljnim količinama rizle i soli za posipanje puteva.

„Kao i ranijih godina, na vreme smo se pripremili za zimsku sezonu. Imamo ukupno 18 vozila u Zimskoj službi, kao i 35 radnika, među kojima su, pored vozača, mehaničari i rukovodioci. Ova ekipa je 24 sata u pripravnosti punih pet meseci, od 15. novembrado 15. aprila. Pre nekoliko dana stigla su dva nova traktora, a  narednih dana očekujemo isporuku kamiona 6h6, za koji je nabavka već završena. Takođe, obezbedili smo 4100 tona rizle, 600 tona putarske soli, kao i 15 tona kalcijum-hlorida. Količine su nešto veće u odnosu na prethodne godine, tako da možemo uspešno podneti i najoštriju zimu – dodao je Pantović, koji je vozni park preduzeća obišao zajedno sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem i predsednikom Skupštine opštine Čajetina Arsenom Đurićem.

Dodaje da se održavanje puteva vrši u skladu sa planom koji je usvojen od strane nadležnih opštinskih organa i da su pored dosadašnjih putnih pravaca, pridodata još četiri nova: potez Sušica-Tripkova, Branešci, pravac za Kobilju Glavu i Smiljanske zakose, kao i da su prioritet za čišćenje glavne ulice, a nakon toga sporedne.

„Na Zlatiboru su gotovo sve ulice prvog prioriteta. Međutim, nekada su ljudi malo nestrpljivi, ali mi uspevamo da održimo nivo usluge i da zadovoljimo kriterijume. Ono što zaposlenima na terenu predstavlja najveći problem su nepropisno parkirana vozila. Zato bih zamolio stanovništvo Čajetine i Zlatibora da, ukoliko postoji mogućnost, svoja vozila uklone sa trotoara, kako bi nama olakšali posao i sprečili zatrpavanje vozila snegom.“

Pantović je ovom prilikom istakao dobru saradnju lokalne samouprave sa komunalnim preduzećem, te da su zajedničkim snagama učinili sve da se i ovogodišnja zimska sezona dočeka što spremnije, što je i potvrđeno na samoj smotri.