Održana tradicionalna smotra recitatora “Pesniče naroda mog”

Autor: uzice.rs
24. Mart 2023
Održana tradicionalna smotra recitatora “Pesniče naroda mog”

Veljko Divljaković učenik OŠ “Aleksa Dejović” Sevojno i Maša Šantić učenica OŠ “Dušan Jerković” plasirali su se na okružnu smotru recitatora u kategoriji mlađi uzrast. U kategoriji srednji uzrast Užice će predstavljati Jovan Gogić učenik “Prve osnovne škole Kralja Petra II” i Maša Vesović iz OŠ “Dušan Jerković”. Barbara Marjanović i Dušan Milanović iz “Užičke gimnazije” bili su najbolji u kategoriji stariji uzrast na 52. Smotri recitatora “Pesniče naroda mog”, održanoj u Gradskom kulturnom centru Užice.

Učesnike tradicionalne gradske smotre recitatora pozdravila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Želim vam da uvek čitate, podvlačite omiljene stihove i pasuse, recitujete i negujete kod sebe afinitete ka lepom, jasnom i pravilnom izražavanju”, istakla je gradonačelnica poželevši im uspeh u daljem takmičenju.

Žiri u sastavu prof.dr Ljiljana Kostić sa Pedagoškog fakulteta Užice, diplomirani bibliotekar Narodne biblioteke Užice Bojana Marinčić i novinarka Verica Tucović, nije imao lak zadatak, jer se takmičilo više od 80 učenika osnovnih i srednjih škola, kao i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i Pedagoškog fakulteta Užice.

Okružna smotra recitatora održava se u Kosjeriću tokom aprila meseca.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs