“Odsev”- porodična drama

30. Novembar 2017
“Odsev”- porodična drama

Posle smrti supruge koja je bila arhitekta i stub i pokretač porodice, muž je prinuđen da obnovi veze sa ljudima iz sveta kriminala kako bi došao do novca koji bi obezbedio da mu se deca doškoluju u inostranstvu.
Povodom izlaska nove knjige Dušan Nedeljković je izjavio: „Imao sam potrebu da u vremenu sveprisutnog bezobrazluka i nipodaštavanja svih nas koji smo rođeni u glavnom gradu velike SFRJ stanem u odbranu naših života. ’Odsev’ je roman o beogradskoj porodici. Roditelji, dvoje dece i pas žive idilične godine do momenta kada sva neopreznost i relaksiranost života u politikom poremećenom svetu stiže na naplatu… ’Odsev’ je izmišljen izraz. U razgovoru sa drugaricom sam saznao da tu reč koriste lekari u svom kolokvijalnom rečniku. To uprošćeno, ’po srpski’, znači ’ni tamo ni ovamo’, a arhetip tog izraza mogao bi da se pronađe u reči ’suturusan’. Preciznije, to je stanje kada je osoba preminula ali neki refleksi još uvek pokazuju lažne znake života. Većina nas živi odsev neprimetno: mrtvi smo odavno ali govorimo.“
„Odsev“, novi roman Dušana Nedeljkovića, porodična je drama koja govori o gubitku, obećanju, trudu, promašajima, sticanjima, pronalaženju i svim onim delovima slagalice koja se zove život.
„Urbana verzija Boljeg života koji se kulturološki izmestio u 21. vek.“ Ivana Misirlić
Roman „Odsev“od 28. novembra dostupan je u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.