“Olimpijska staza 2021” u Užicu 12. juna

10. Jun 2021
“Olimpijska staza 2021” u Užicu 12. juna

Olimpijski komitet Srbije i kompanija DDOR osiguranje uz podršku Grada Užica realizuju projekat Olimpijska staza, čiji je cilj promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti. Ideja projekta je da kroz edukaciju dece, roditelja i uopšte građanstva približi olimpizam i olimpijske simbole građanima Srbije.

Učesnici će imati priliku da nauče više o istoriji Olimpijskih igara, uspesima naših olimpijaca i da se kroz promociju fizičke aktivnosti uključe u podršku našim olimpijcima na putu ka Tokiju. Prema pravilima pravo učešća imaju svi građani uzrasta od 7 do 77 godina.

Kviz znanja-Virtuelni olimpijski muzej Stokholm 1912, Poligon spretnosti Peking 2008, Igra memorije -London 2012, Tradicionalne igre-Rio de Žaneiro 2016 i Kviz znanja DDOR- Tokio 2020 čine celine takmičenja koje će biti realizovano 12. juna na Gradskom trgu u Užicu sa početkom u 12 časova.

Očekuje se učešće velikog broja Užičana svih generacija, a priprema i realizacija događaja, kako navode organizatori odvijaće se u skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa kovid 19.