Opština Čajetina i francusko mondensko mesto Evian dogovorili saradnju

Autor: cajetina.org.rs
01. Maj 2022
Opština Čajetina i francusko mondensko mesto Evian dogovorili saradnju

“Slični po veličini, planovima razvoja i značaju turizma za prošlost, sadašnjost i budućnost lokalnih sredina, francusko mondensko mesto i banja Evian koje leži na obali Ženevskog jezera i jedan od lidera srpskog turizma opština Čajetina i njen Zlatibor lako su pronašli teme na kojima će ubuduće sarađivati. Iako slični i komplementarni, pronašli smo mogućnosti za saradnju i unapred se radujem dolasku francuskih turista na Zlatibor” izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović nakon razgovora sa predsednicom francuskog gradića Evian Josiane Lei.

 

Gospođa Lei sa oduševljenjem je prihvatila poziv čelnih ljudi opštine Čajetina da sa svojim saradnicima poseti Zlatibor, tako da u narednom periodu sledi uzvratna poseta.

Delegacija opštine Čajetina u kojoj su pored predsednika opštine Čajetina bili i predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić i Dobrivoje Marinski saradnik opštine Čajetina, obišla je u pratnji domaćina turističke znamenitosti Eviana, među kojima je svakako i izvorište najprodavanije mineralne vode na svetu Evian. Atrakcija Eviana je i njegov golf teren o čemu razmišlja i rukovodstvo opštine Čajetina u skladu sa planovima razvoja turističkih potencijala opštine.

Cilj posete Evijanu je obilazak turističkih i sportskih sadržaja, a sve u susret realizaciji ideje velike investicije na Zlatiboru, izgradnje auto moto droma sa pratećim sadržajima.

 

Tokom boravka u Švajcarskoj upriličen je i sastanak u prostorijama Svestske motociklističke federacije (FIM) u Ženevi, delegaciju iz Čajetine ugostili su Pol Dupark menadžer i Svetlana Nazarova koordinator. U narednom periodu biće organizovan obilazak staze u Le Manu-Francuska koja je projektovana za svetska auto moto takmičenja, što će doprineti boljoj realizaciji planova opštine Čajetina.

Posetu i sastanke delegacije opštine Čajetina organizovali su naši sunarodnici Dragoslav Perišić Kule legendarni srpski motociklista , Dragan Kotarac, profesor fizičke kulture, rodom iz Požege koji je sedamdesetih godina došao u Francusku i njegov sin Andrea, rođen u Evianu, vrlo popularan francuski političar.

Fotografije preuzete sa www.cajetina.org.rs