Opština Čajetina nagradila učenike za rezultate na republičkim takmičenjima

Autor: cajetina.org.rs
29. Jun 2023
Opština Čajetina nagradila učenike za rezultate na republičkim takmičenjima

Opština Čajetina nastavlja tradiciju da učenike sa prebivalištem na teritoriji opštine koji ostvare dobre rezultate na republičkim takmičenjima, postignu uspehe, nagrađuje zahvalnicama i novčanim nagradama, ovoga puta sa 15 hiljada dinara.

Na ovaj način želimo da ih stimulišemo i podržimo. Da pomognemo decu koja hoće da rade i uče, da im damo podstrek, uvek sa porukom i željom da kada završe svoje srednje škole, više škole ili fakultete, da se vrate i da u svojoj opštini imaju uvek mogućnost da se zaposle. Da tako dobiju mogućnost da promovišu svoju opštinu, svoje selo i svoj region, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Predsednik Stamatović je podvukao da je uspeh svih čajetinskih đaka na takmičenjima još veći time što dolaze iz jedne male sredine, u konkurenciji dece iz većih gradova. „Osim znanja koje ste pokazali na takmičenjima, još možda i bitnije je da izrastete u dobre, fine i vaspitane ljude, osobe kojima će se ponositi vaši roditelji, rođaci, prijatelji, a, naravno, i lokalna samouprava, vaša opština Čajetina“ zaključio je Stamatović.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Milka Vasiljević je, zahvaljujući se u ime učenika škole na čijem je čelu, rekla da „svima njima u školi ove nagrade puno znače i da je to velika motivacija za dalji rad“. „Primetila sam da se učenici međusobno takmiče i da teže da postignu što bolje rezultate. Ove godine smo imali 15 učenika koji su učestvovali na republičkim takmičenjima i nadam se da će to znanje da iskoriste da i u narednoj školskoj godini postignu ovakav, ako ne i bolji, rezultat. Posebno bih istakla rezultat našeg učenika Petra Lekića koji je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti jedini ostvario maksimalnih 20 poena. Takođe bih naglasila da su naši osmaci postigli jako dobar rezultat na nedavno održanom završnom ispitu, što predstavlja zajednički rezultat njihovog osmogodišnjeg rada i rada mojih kolega nastavnika i svih zaposlenih škole“ istakla je direktorka Vasiljević.

Fotografija preuzeta sa www.cajetina.org.rs