Osnovna škola „Miodrag Milovanović Lune“ bogatija za 35 sadnica hrasta i jasena

Autor: SBB fondacija
22. Mart 2023
Osnovna škola „Miodrag Milovanović Lune“ bogatija za 35 sadnica hrasta i jasena

35 sadnica hrasta i jasena zasađeno je  dvorištu Osnovne škole „Miodrag Milovanović Lune“ u Karanu u okolini Užica, u okviru akcije pošumljavanja „Da šume bude više! Da se lepše diše!“ koju organizuje SBB fondacija.

SBB fondacija će tokom ovogodišnje akcije u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u više osnovnih škola širom gradova Srbije zasaditi ukupno oko 1.300 sadnica javora, hrasta lužnjaka, graba, belog jasena, mleča i raznog voća.

„Hvala SBB fondaciji što nam je donirala sadnice hrasta i jasena. Mi smo došli na ideju da sadnja bude upravo na Svetski dan šuma i tako želimo da podignemo svest učenika i da oni zasade sadnice u školsko dvorište koje imamo nameru da uređujemo i dalje“, rekla je direktorka osnovne škole, Vera Simić.


Uporedo sa akcijom pošumljavanja, SBB fondacija poklanja gradovima i opštinama 100.000 košarastih vrba zajedno sa BEFT-om i iz donacija GIZ-a, E3 International i Cifor-Icrafa.

Iz SBB fondacije pozivaju sve lokalne samouprave i organizacije koje imaju kapaciteta da posade hiljadu i više košarastih vrba da se prijave na mail tim@neprljajnemasizgovor.rs kako bi dobili sadnice na poklon i tako doprineli svojoj okolini.

Fotografije—SBB fondacija