Osvećenje zvona u hramu Pokrova Presvete Bogorodice

Autor: uzice.rs
11. Februar 2024
Osvećenje zvona u hramu Pokrova Presvete Bogorodice

Uz blagoslov episkopa Žičkog Gospodina Justina u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu, nakon Svete Liturgije, osvećena su zvona. Pored velikog broja vernika,sveštenstva i predstavnika Građevinskog odbora činu osvećenja zvona prisustvovala je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević. Prema njenim rečima grad će kao i do sada pružati podršku u realizaciji svih aktivnosti vezanih za izgradnju ovog hrama.

“Osvećenje zvona hrama Pokrova Presvete Bogorodice za sve nas je veliki i radostan događaj. Radujemo se urađenom i svim aktivnostima koje će biti realizovane u narednom periodu vezano za izgradnju hrama.
Mi kao grad podršku pružamo na više načina. Pored sredstava opredeljenih kroz konkurs namenjen crkvama i verskim zajednicama, tu su i radovi na infrastrukturi. U toku prošle godine opredelili smo 20 miliona dinara za trasiranje saobraćajnice, koja će biti asfaltirana u ovoj građevinskoj sezoni. Izgrađena je kišna kanalizacija i nekoliko potpornih zidova a uradili smo i izmenu urbanističkog plana za potrebe izgradnje parohijskog doma.

Uz blagoslov episkopa Justina, sve napore koje čine Građevinski odbor, sveštenstvo, grad i parohijani sigurna sam sve što je planirano biće i urađeno”, istakla je gradonačelnica.

Sveštenik Ivan Despić zahvalio se gradu, vernicima i svim donatorima poručivši da nije slučajno što se ovaj novi hram nalazi u blizini porodilišta, škole i vrtića na mestu gde počinje život i naš kontakt sa Hristom.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs