Otvorena 27. Međunarodna kolonija umetničke keramike Zlakusa – Užice

Autor: uzice.rs
09. Avgust 2023
Otvorena 27. Međunarodna kolonija umetničke keramike Zlakusa – Užice

U prisustvu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević otvorena je 27. “Međunarodna kolonija umetničke keramike Zlakusa, Užice”, u okviru koje će u narednim danima stvarati deset umetnika iz zemlje i inostranstva.

“To što je 27. po redu dovoljno govori o njenom trajanju i kvalitetu, ali i upornosti naše umetnice Sofije Bunardžić da u najrazličitijim okolnostima, gotovo tri decenije u našem gradu okuplja umetnike sa svih strana sveta. Bilo ih je na prethodnih 26 kolonija oko 400 iz 38 zemalja sveta i na radost svih nas njihovih 800 umetničkih dela naredne godine dobiće prostor u kome će biti izloženi. Muzej keramike je deo projekta “Užice, prestonica kulture Srbije 2024. godine” i ja moram da naglasim da su i ova manifestacija i svi naši umetnici jednako zaslužni za titulu koju ćemo ponosno nositi tokom 2024.godine”, istakla je gradonačelnica Užica, poželevši umetnicima da na najbolji način izraze svoju kreativnost i veštine i da iz Užica ponesu samo lepe uspomene i utiske.

Sofija Bunardžić akademska slikarka-keramičarka, zahvaljujući kojoj kolonija postoji gotovo tri decenije, izrazila je zahvalnost Gradu i Ministarstvu kulture i informisanja na podršci i istakla da je ovogodišnja kolonija organizovana u susret Prestonici kulture i da su pored umetnika dobrodošli i svi posetioci, koji žele da se upoznaju sa načinom rada, koji se nije menjao i koji ostaje veran tradiciji predaka.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs